Головна сторiнка
Подiї гiмназiї, 2017-2018 н.р.
Адмiнiстрацiя
Педагогiчний колектив
Символи гімназії
Самоврядування
Мiжнародна дiяльнiсть
Співробітництво з ВНЗ
Нашi досягнення
Вчителям
Семінари, конференції, виступи
Для учнiв
Для батькiв
Вступ до гiмназiї
Позакласна та виховна робота
Патріотичне виховання
Психологічна та соціальна робота
Галерея
Учні про гімназію
Преса про нас
Відеоархів
Адреса гiмназiї
Мапа сайту


Гiмназiя є асоцiйованим членом ЮНЕСКО
(з 2007 року)
Входить до Асоцiацiї працiвникiв лiцеїв i гiмназiй України (з 1999 року)


ПОДIЇ ГIМНАЗIЇ, 2017-2018 н.р.

Спортивні ігри юних олімпійців – 2018

Спортивні ігри юних олімпійців – 2018 стали завершальними змаганнями для школярів Оболонського району у 2017-2018 н.р. Протягом усього року учні шкіл змагалися за право потрапити до фінальних змагань районної Спартакіади. Учні гімназії приймали участь у всіх програмах змагань - у баскетболі, футболі, настільному тенісі, естафеті, легкій атлетиці, шашках та шахах.


Фоторепортаж







29 травня 2018 року у РДА Оболонського району відбулось нагородження команд призерів та переможців.

Отже, за результатами Спартакіади 2017-2018 н.р. команда гімназії має 3 місце з волейболу ( дівчата) та 1 місце з футболу. Вітаємо наші команди!

Фоторепортаж





ШАНОВНІ БАТЬКИ!




Fun Up – активна руханка!

5 травня 2018 р. на шкільному стадіоні відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Руханка» (фан-ап) під керівництвом аніматорів, відомих спортсменів з вейк-бордінгу та Zumba-fitness.

Fun Up – це яскравий, запальний, танцювальний флешмоб, який роблять у всьому світі на спортивних акціях, змаганнях, екстремальних тусовках. Він підняв настрій та надав заряд бадьорості та сил на цілий день!

Фоторепортаж



Груповий етап змагань з футболу та баскетболу

26 квітня відбувся груповий районний етап змагань з баскетболу та футболу. Команда НВК з баскетболу, учні 9-х класів, зайняла на них 2 місце, а команда футболістів у складі якої учні 7–х та 8-х класів, перемогла команди інших шкіл, що дає змогу їм представляти наш заклад у фінальних змаганнях за 1- 3 місця. Бажаємо перемоги!

Фоторепортаж




«Відважні» - серед переможців!

26 квітня 2018 р. відбувся районний етап тестових випробувань для старшокласників «Сокіл Джура». Серед випробувань були – практичні навички з допомоги постраждалому, краєзнавчий тест «Історія козацтва Київщини», гра «Лазертаг», перетягування канату, згинання та розгинання рук в упорі на кількість разів.

Команда НВК № 143 «Відважні» з честю представила наших учнів на національно - патріотичному вишкілі школярів Оболонського району та зайняла на них 2 місце.

Країні потрібні міцні та звитяжні,

Боротись готова команда «Відважні»!

Готували команду вчителі предмету Захист Вітчизни Морозова О.С. та Ніканоров К.М.

Фоторепортаж



Всеукраїнський конкурс з англійської мови "Гринвіч"

Ось ми і отримали результати Всеукраїнського конкурсу з англійської мови "Гринвіч", який проводився відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України 05 грудня 2017 року. 60 учнів НВК спробували свої сили і вперше взяли участь у цьому конкурсі. Срібний сертифікат отримав Воробей Данило( 5-в клас), бронзовий сертифікат отримали Табаченко Олександра (5-в клас) та Булова Ярослава (7-а клас). Всі інші учасники отримали сертифікати участі та подарунки. Сподіваємося на продовження співпраці з організаційним комітетом конкурсу в майбутньому. Учитель англ. мови Пушкарь Т. С.

Фоторепортаж




Волейбольний марафон. Сезон 2018 р.

Протягом березня та квітня 2018 р. у гімназії проходили ігри з волейболу серед учнів 5-11 класів. Команди юнаків та дівчат змагалися за право перемогти команди паралельних класів та представляти команду гімназії на районних змаганнях.

Всього у гімназії прийняли участь у змаганнях з волейболу 42 команди або близько 360 учнів.


Таблиця результатів

Фоторепортаж





11 та 12 квітня на базі ЗНЗ № 194 та №252 відбувся районний етап змагань. Збірна команда юнаків, учнів 9-11 класів зупинилась у пів фіналі. Збірна команда дівчат, учениць з 9-В та 11-Б класів вийшли у фінал та стали бронзовими призерами, посівши третє місце у районних змаганнях. Всього у районних змаганнях з волейболу прийняли участь 23 команди юнаків та 17 команд дівчат. Ось наші призери – Щур Вероніка, Котова Анна, Кучерак Мирослава, Бабич Варвара, Журба Віра та Дінул Зоряна – всі з 9-В кл., також Бойко Єлисавета та Назаренко Світлана – з 11-Б класу. Готували команди вчителі фізкультури Слівінський О.О. та Ружанська О.В.

Фоторепортаж





ЗНО - 2018

Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року. Змінювати реєстраційні дані учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть до 2 квітня 2018 року.

До 30 квітня 2018 року зареєстровані учасники отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 22 травня до 13 червня.

Тестування з математики відбудеться 22 травня, української мови і літератури – 24 травня, іспанської, німецької, французької мов – 29 травня, англійської мови – 1 червня, біології – 4 червня, історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня, хімії – 13 червня.

Графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде оприлюднений до 30 квітня 2018 року. Реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання окремих категорій осіб, які не мали змоги зареєструватися в основний період (учасники антитерористичної операції, особи з окупованого Криму та неконтрольованих територій Донбасу), триватиме з 3 до 21 травня 2018 року.

Інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників тестування до 21 червня 2018 року.Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов, математики, біології будуть оголошені до 15 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 21 червня.

Детальніше



Профорієнтаційна робота з військово-патріотичного виховання старшокласників

24 березня 2018 р. для учнів 10-х класів вчителем предмету Захист Вітчизни Ніканоровим К.М. було проведено профорієнтаційну роботу з військово-патріотичного виховання на базі Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації імені Ігоря Сікорського.

В День «відкритих» дверей Інституту начальники кафедр провели учнів по кабінетах та лабораторіях, показали військову техніку, на якій проходять навчання курсанти інституту, розповіли про історію навчального закладу, його студентів та які спеціальності здобудуть його випускники – фахівці спеціального зв’язку. Також відвідувачі дізналися, як за допомогою спецобладнання в приміщенні проводиться пошук таємно встановлених відеокамер та підслуховуючих пристроїв. А ще майбутні абітурієнти дізналися про спеціальний зв'язок з вищими особами держави.

Така профорієнтаційна робота обов’язково допоможе майбутнім студентам зробити свій вибір майбутньої професії.

Фоторепортаж



Різносторонній світ зарубіжної літератури

На при кінці січня 2018 р. вчитель зарубіжної літератури Крутофіст Світлана Іванівна провела урок на тему "Особливості китайської лірики епохи Тан на прикладі творів Лі Бо та Ду Фу".

На уроці учні познайомилися зі своєрідністю китайської лірики, прослідкували її тісний зв'язок із філософською китайською традицією, розглянули особливості східної поезії.

Учні виразно читали на пам'ять вірши, аналізували поетичні тексти. Такі уроки з відтвореним китайським колоритом (вбрання учнів, вбрання учителя, декорації класу) сприяють розвиткові емоційних почуттів, образного сприйняття світу, прагнення до гармонії в житті, а загалом – різних компетентностей: комунікативної, інформаційної, культурологічної.

Фоторепортаж



Презентація 10-х класів. Літературно-музична композиція "Величні історії кохання"

23 лютого 2018 року відбулася презентація 10-х класів у формі літературно-музичної композиції "Величні історії кохання". Десятикласники майстерно представили фрагменти особистого життя великих українських та світових поетів, письменників. Захоплююча акторська гра, вдалий музичний супровід та талановите виконання пісень заворожила глядачів. Презентація залишила незабутнє враження і розкрила таланти старшокласників та їхніх наставників.



Фоторепортаж



Військово-спортивний національно-патріотичний конкурс "Честь та звитяга"

3 лютого 2018 року в приміщенні спорткомплексу НПУ ім. М.П. Драгоманова відбувся військово-спортивний національно-патріотичний конкурс "Честь та звитяга", присвячений 100-річчю Бою під Крутами.

У змаганнях взяли участь 35 команд та 460 учасників з різних закладів освіти м. Києва. Команда учнів 10-11 класу нашої гімназії також відзначилися на цьому заході. Конкурсні випробування включали змагання у перетягуванні канату, метання умовної «гранати» у приміщенні, згинання та розгинання рук в упорі, «Хортинг», конкурси строю та пісні, неповне розбирання та складання АК-74, спорядження магазина АК-74.



Фоторепортаж



Чарівний світ Льюїса Керрола

На початку лютого 2018 р. у 5-В класі було проведено інтегрований урок-тріо «Подорож у світ чудес Льюїса Керрола», який провели разом вчитель Іноземної мови Пушкарь Т.С., вчитель математики Євтушенко Н.С та вчитель зарубіжної літератури Невмержицька О.Ф.

Вчителі різних направлень зуміли органічно поєднати логічні задачі з математики, англійське чаювання, словесні ігри, захопливі факти з біографії письменника. Учні фактично побували в чудесній країні знань та отримали масу позитивних вражень. Запрошені батьки були в захваті від організації такого майстерного уроку.






Фоторепортаж



Інтелект-турнір

У Київському Палаці Дітей та Юнацтва відбувся перший в цьому році півфінал гри для школярів м. Києва "Інтелект-турнір". За традицією, Оболонський район представляла тільки гімназія №143, причому відразу двома командами. Перша команда - фіналісти минулого року, команда "ветеранів" з учнів 10-х класів "Диво-Оболонь" та дебютанти сезону - учні 9-В класу "Дев'ятий вал". На обидві команди гімназія дуже сподівалася і чекала на перемогу. І наші розрахунки не підвели!

У запеклій боротьбі з чотирнадцятьма командами-суперниками наші інтелектуали вибороли ІІ та ІІІ місце і впевнено пройшли до фіналу турніру, який відбудеться вже у березні. Вітаємо переможців цього етапу і бажаємо перемоги у фіналі!

Команда "Дев'ятий вал":

- Чорний Влад - капітан;

- Жук-Шахрай Богдан;

- Боровко Дмитро;

- Кучерак Мирослава;

- Бобров Олександр;

- Нікулеско Максим.

Команда "Диво-Оболонь":

- Довганюк Назар - капітан;

- Федоров Дмитро;

- Кирилюк Микола;

- Грязнова Євгенія;

- Максименко Дмитро;

- Живолович Данило.

Куратор команд - педагог-організатор Морозова О.С.



Благодійна акція "Назустріч мрії"

У НВК №143 була проведена акція на підтримку нашої учениці 1 класу, яка після складної операції потребує реабілітації в Республіканському науково-практичному ценрі травматології та ортопедії Республіки Білорусь.

Висловлюємо щиру подяку всім батькам, вчителям та учням НВК №143 за активну участь у благодійній акції. Ваше чуйне ставлення до долі дівчинки та зібрані кошти, допоможуть пройти курс реабілітації. Дякуємо всім вам за Ващі добрі та відкриті серця!

Фоторепортаж










Освітній проект "Здорове людство"

Учні 9-11 класів НВК №143 стали учасниками нового освітнього проекту "Здорове людство", який присвячений просвітницьким заходам з профілактики ВІЛ/СНІДу, онкозахворювань та формуванню толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей.

Заняття проводяться у формі інтерактивних лекцій з використанням наочності, побудованих на принципі "Рівний рівному": лекторами проекту є представники благодійного Фонду "Таблеточки", який захищає інтереси дітей з онкологічними захворюваннями в Україні.










Вітаємо Ковальчук Надію Петрівну! Вчитель року – вчитель НВК № 143!

Протягом жовтня 2017 – січня 2018 року учителі всієї України змагалися за право отримати звання «Вчитель року». В цьому році це були вчителі номінацій «Фізика», «Фізична культура», «Німецька мова» та «Українська мова та література». Вчитель нашої гімназії Ковальчук Надія Петрівна стала переможцем на першому (районному) етапі у номінації «Українська мова та література». На міському етапі – посіла почесне друге місце.

Кожен етап конкурсу був по-своєму цікавим, творчим, креативним. Учасники продемонстрували педагогічну майстерність у таких випробуваннях, як «Тестування з фахової майстерності», «Методичний практикум», «Навчальний проект», «Практична робота».

Проте основним випробуванням для конкурсантів був і залишається урок у незнайомому класі. На кожному етапі випробувань учителі продемонстрували високий рівень методики навчання предмета, представили власний досвід роботи, свої педагогічні ідеї та досягнення, творчий підхід щодо використання сучасних інноваційних технологій.

Вітаємо Надію Петрівну та бажаємо їй подальшого творчого натхнення, цікавих уроків та підкорення нових професійних вершин!

Фоторепортаж



День Cоборності України

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

До Дня Соборності України у НВК №143 було проведено урочисті лінійки, уроки пам’яті, бесіди, виховні години «День соборності України – символ національного єднання українського народу», «Єднання заради незалежності», години спілкування «Ми-разом», «Україна - велика держава!», виставки малюнків та плакатів «Моя Україна, конкурси емблеми «Ми єдині», конкурс колективних творчих учнівських робіт «Україна – це я, Україна – це ти!», круглі столи з історії українського народу в боротьбі за Соборність і Незалежність «Долоні Єдності», лекції-презентації, відео-уроки. У шкільній бібліотеці організована виставка літератури за темою "Україна - єдина країна».

Фоторепортаж



Благодійна акція до Дня Св.Миколая

На світі так багато діточок, серця яких позбавлені батьківської любові та родинного тепла. А ще більше вражають діти з фізичними вадами, які залишилися сам на сам з своїми проблемами. Допомога дітям – один з пріоритетних напрямків благодійної діяльності НВК №143.

Вкотре гімназія продовжує допомагати тим, хто цього найбільше потребує. На передодні дня Св. Миколая була проведена благодійна акція «Подаруй дитині свято». В цьому році було вирішено зробити подарунки дітям дитячому будинку. Дітьми НВК №143 були власноруч виготовлені янголи, солодкі пряники з побажаннями. На зібрані кошти батьками учнів гімназії був куплений телевізор в ігрову кімнату дитячого будинку.



Угода про співробітництво в галузі освіти з Розендаль Хай Скул м.Кейптаун, ПАР

У листопаді 2017 р. була підписана угода про співробітництво в галузі освіти між Розендаль Хай Скул м.кейптаун, ПАР та гімназією №143 Оболонського району місчта Києва, з метою зміцнення зв'язків та розширення форм співробітництва:

- здійснювати обмін педагогами і учнями з метою ознайомлення з культурою та національними традиціями країни;

- сприяти підвищенню педагогічної майстерності педагогічних кадрів шляхом : організації міжнародних семінарів, практикумів. спільних освітніх проектів; обміну інформацією про педагогічні новації;

- обмінюватися досвідом щодо навчальних планів, програм, методик та технологій навчання і виховання школярів;

- проводити спільні навчально-виховні заходи для учнів за допомогою: листування та спілкування через систему Інтернет; обмін творчими колективами, спортивними і туристичними групами; організацію спільних конкурсів дитячих творчих робіт (малюнки, доробки, твори);

- організовувати обмін дитячими групами з метою їх навчання, культурного розвитку та оздоровлення.



ГОЛОДОМОР 1932–1933. ГЕНОЦИД УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Пік голодомору прийшовся на весну 1933 року. В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 - щогодини, майже 25 тисяч - щодня...

До вбивства людей голодом у мільйонних масштабах безпосередньо призвела спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у українських селян. Це був свідомий і цілеспрямований терор голодом.

За антиукраїнською спрямованістю та масштабністю застосування, голод 1932–1933 років виявився найжахливішою зброєю масового знищення та соціального поневолення селянства, яку використав тоталітарний режим в Україні.

З учнями НВК №143 була проведена виховна година скорботи і пам'яті, присвячена висвітленню подій під час голодоморів в Україні, проведені уроки-диспути за романом В.Барки "Жовтий князь". Був приспущенний Державний Прапор України.



День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

У НВК №143 були проведень заходи приурочені до Дня Гідності та свободи. А саме: години патріотизму, тематичні уроки та перегляд документального фільму. Була створена тематична полиця "Пам'яті героїв майдану".

Пам'ятаймо всі: коли ми разом, ми- сила! День Гідності та Свободи - в наших серцях назавжди!



Акція «Зігрій серце солдата»

У НВК №143 не залишились байдужими та долучились до ініціативи навчальних закладів Оболонського району «Зігрій серце солдата».

В цей складний для України та українців час, в силах кожного із нас надати свою посильну допомогу тим, хто захищає нас, ризикуючи власним здоров`ям і не шкодуючи життя.

В рамках даної ініціативи було зібрано та передано в зону бойових дій на Сході України дитячі малюнки, художню літературу, продукти тривалого зберігання.




День української писемності та мови!

9 листопада 2017 р. Україна відзначає велике свято — День української писемності та мови, запроваджене Указом Президента України у 1997 році. Святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.

Як сказав великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко, «мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас!

Фоторепортаж



Архів:
Подiї гiмназiї, 2015-2016 н.р.
Подiї гiмназiї, 2014-2015 н.р.
Подiї гiмназiї, 2013-2014 н.р.
Подiї гiмназiї, 2012-2013 н.р.
Подiї гiмназiї, 2011-2012 н.р.
Подiї гiмназiї, 2010-2011 н.р.
Подiї гiмназiї, 2009-2010 н.р.


| Головна сторiнка: Подiї гiмназiї, 2016-2017 н.р. | Адмiнiстрацiя| Педагогiчний колектив | Символи гімназії |
| Самоврядування | Мiжнародна дiяльнiсть | rs.html">Вчителям | Семінари, конференції, виступи |
| Для учнiв | Для батькiв | Вступ до гiмназiї | Позакласна та виховна робота | Патріотичне виховання | Психологічна та соціальна робота |
| Галерея | Учні про гімназію | Преса про нас | Відеоархів | Адреса гiмназiї | Мапа сайту|