Головна сторiнка
Адмiнiстрацiя
Педагогiчний колектив
Символи гімназії
Самоврядування
Мiжнародна дiяльнiсть
Нашi досягнення
Вчителям
Для учнiв
Для батькiв
Вступ до гiмназiї
Позакласна та виховна робота
Психологічна та соціальна робота
Галерея
Учні про гімназію
Адреса гiмназiї
Мапа сайту
Архів
Подiї гiмназiї, 2010-2011 н.р.


Гiмназiя є асоцiйованим членом ЮНЕСКО
(з 2007 року)
Входить до Асоцiацiї працiвникiв лiцеїв i гiмназiй України (з 1999 року)


ПОДIЇ ГIМНАЗIЇ, 2010-2011 н.р.

Наші краєзнавці в Польщі

З 10 по 17 травня 2011 в рамках першого районного конкурсу «Країнознавець» учні нашої гімназії як переможці цього конкурсу здійснили захоплюючу мандрівку Польщею у складі делегації від Оболонського району. Програмою перебування передбачалось подальше вивчення історії, культури та освіти дружньої країни.

Наша група постійно мешкала в невеликому та дуже живописному містечку Пулави в гуртожитку місцевого технічного ліцею.Докладно

Фоторепортаж >>>



Десятий туристсько-краєзнавчий зліт працівників освіти, 2011

15 червня 2011 р. пройшов черговий Десятий туристсько-краєзнавчий зліт працівників освіти Оболонського району. Наші вчителі – Ружанська О.В. та Мальцев Д.Ф. – вчителі фізкультури, Ферульова М.С. – вчитель іноземної мови, Васькевич Н.Й- вчитель хімії та Морозова О.С. – педагог-організатор представляли команду нашої гімназії . На їхню долю випали важкі фізичні випробування, з якими вони вдало впоралися. На жаль, в цьому році наша команда не зайняла призового місця, але залишилась серед найсильніших команд району.

Фоторепортаж >>>



Вернісаж освітніх закладів "Освіта Оболоні - 2011"

14 травня 2011 р. на Оболонській набережній відбувся вернісаж освітніх закладів "Освіта Оболоні - 2011", на якому проходила презентація дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Оболонського району міста Києва. Тут були представлені навчальні заклади різних форм власності. Свої надбання продемонстрували педагогічні працівники району, а батьки отримали консультацію щодо навчання та виховання своіх дітей. Усі бажаючі мали змогу висловити власну думку та внести пропозиції стосовно розвитку освіти Оболоні.

Під час проведення вернісажу відбулися численні майстер-класи для батьків та їхніх дітей з паперопластики, виготовлення ляльки-мотанки, бісероплетіння, кераміки, квілінгу, витинанки. Виступали кращі творчі колективи дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, зразкові та народні художні колективи позашкільних навчальних закладів, юні гімнасти. Були представлені роботи юних художників. Працювали міні-ярмарки сувенірів, які були виготовлені дітьми під керівництвом педагогів.

На вернісажі була представлена і наша гімназія. До нас завітали:
Табачник Дмитро Володимирович - міністр освіти і науки, молоді та спорту України;
Антонов Василь Іванович - голова РДА Оболонського району;
Жебровський Борис Михайлович- заступник міністра;
Горюнова Віра Зіновіївна- начальник головного управління освіти і науки;
Челомбітько Вікторія Юріївна- заступник начальника;
Совенко Петро Олександрович- заступник голови РДА з гуманітарних питань;
Добровольська Оксана Миколаївна - начальник Управління Освіти Оболонського району.

Вони цікавилися наданням освіти у гімназії, поспілкувались з директором - Тросюк Світланою Дмитрівною - та залишились задоволеними відвіданням експозиції нашого закладу.

Фоторепортаж >>>



Перемога міжнародного маштабу!!!

11 квітня 2011 року відбувся заключний - третій етап першого районного конкурсу "Країнознавець" - Польща. В умову виступу команди цього разу входило - показати духовну культуру сусідньої країни. Команда показала чудову феєричну казкову подорож в історію Польщі. Від 16-го століття - доба королеви Катаджини та її чоловіка Йохана з полонезом на балу до сучасного шлягера "Кольорові ярмарки". Не забули і великого польського генія Міцкевича у виконанні Юлії Філь з 5-А кл. польською мовою. Таким чином, виступ наших гімназистів вивів їх на загальне ПЕРШЕ місце!!!

Готував команду "незмінний тренер" Сіз Олег Вікторович.

Докладно >>>



"Творча людина - вільна країна"

29 квітня 2011 р. Спільна акція Щоденник.ua з Українською Федерацією Танців "Творча людина - вільна країна" прокотилася містами України і побувала у нашій гімназії. Близько 100 учнів 6-10 класів долучилися до танцювальної культури в Міжнародний день танцю 29 квітня в ході соціальної акції Творча дитина - вільна країна. У внутрішньому дворі гімназії відбувся справжній «Майдан-S».

За словами організаторів заходу, інструкторів Української Федерації Танців, метою заходу було привернути увагу громадськості до проблеми фізичного та емоційного виховання дітей у школах, а також наочно продемонструвати, що танець - це адекватна альтернатива або ж гарне доповнення до традиційних уроків фізкультури. Щоденник.ua від щирого серця дякує директору гімназії Тросюк С.Д., заступнику директора Грибовій Н.М. та звичайно ж гімназистам за те що провели це свято разом з нами!

Фоторепортаж >>>



Вітаємо з перемогою!

12 квітня 2011 року відбулися районні змагання з волейболу, де наша команда дівчат зайняла III місце. Cклад команди - Ізотова Ганна (9-А кл), Кругляк Каріна, Семененко Дана, Галіна Аліна ( 9-Б кл), Кузьменко Катерина, Пахомова Вероніка( 9-В кл), Смаль Олександра та Дробот Вікторія (10-А кл).

А вже 28 квітня 2011 року відбулися районні змагання з волейболу серед збірних команд юнаків шкіл району. Наша команда щорічно бере в них участь, але була тільки призером - займала ІІ та ІІІ місця. І ось нарешті довгоочікувана перемога - ПЕРШЕ МІСЦЕ! Вітаємо наших учасників - Хуцишвілі Зазу, Ясько Дмитра, Павленко Богдана (10-А кл), Логінова Олексія (9-А кл), Блєднова Олексія, Смірнова Владислава, Калітовського Богдана (9-В кл), Смаглія Артема (9-Б кл).

Так тримати! Ми сподіваємось на щорічні перемоги!

Фоторепортаж >>>



Вітаємо з перемогою!

Після довготоривалої перерви наша команда з баскетболу у фіналі посіла загальне ІІ місце майже серед тридцяти команд району!

Вітаємо з перемогою!



Знакова перемога!

30 березня 2011р. команда №1 краєзнавців нашої гімназії перемогла в VII-му (останньому з історичного формату вивчення) районному конкурсі "Києвознавець" - період "Київ 1950-2011 рр."

Перше місце посіли: Олійник Андрій (9-Б) - капітан, Омельченко Максим (10-Б), Балі Тимур (5-А), Набоков Єгор (6-А), Капустянський Дмитро (8-Б).

Слід відзначити, що із семи районних ігор, які проводились з квітня 2008 року, наші гімназисти виграли п'ять. За ці роки в цих іграх взяло участь майже тридцять учнів, яких готував "незмінний тренер" Сіз Олег Вікторович.

Ще одна важлива подія - учень 8-В класу - Кияниця Валентин - взяв участь в усіх іграх. Його бажання вивчати місто, як і у Капустянського Дмитра, в свій час розгледіла Литвинова Людмила Анатоліївна, яка вела в цих класах "Мій Київ". Валентин Кияниця був нагороджений Грамотою ЦТКУМ і цінним подарунком.

Побажаємо ж нашим краєзнавцям нових злетів в благородній і потрібній справі - вивченні історії рідного краю!

Фоторепортаж >>>



"Зірки проти насилля"

29 березня 2011 р. в рамках проекту "Зірки проти насилля" нашу гімназію відвідали справжні зірки української естради - Тамерлан та Альона Амергалієва . Їх радо зустріли дівчата в українських костюмах, влаштували їм екскурсію гімназією, а потім Тамерлан та Альона відповідали на запитання учнів, розповіли про свої плани на майбутнє, роздавали автографи з побажаннями та сфотографувалися на пам"ять. така зустріч надовго запам"ятається нашим гімназистам .

Фоторепортаж >>>



Районна гра "Музеєзнавець"

2 березня 2011 відбулась районна гра "Музеєзнавець" в музеї "Чорнобиль". Наша гімназія брала участь в цій грі вже п'ятий раз, але ще ні разу не вдавалось зайняти призове місце. Та ось прорив - третє місце! Готуючись до змагань, діти відвідали екскурсію та вивчили багато матеріалу про цю страшну трагедію.

Склад команди: Олійник Андрій, Кияниця Влад, Набоков Єгор, Балі Тимур , Яремов Влад, Кикоть Катерина, Поніз Марина та Стрижко Ілона. Готував команду Сіз Олег Вiкторович.

Фоторепортаж >>>



23 Лютого - День захисника Вітчизни

23 лютого 2011 р. завжди відзначається у гімназії по-святковому - класні керівники, вчителі фізкультури та захисту Вітчизни влаштовують різні випробування, конкурси та вітання для майбутніх юнаків-захисників. Так і в цьому році учні молодших класів провели виховні години з привітанням своїх татусів та дідусів, учні середніх класів змагалися у змаганнях з волейболу, але найцікавішими були змагання у юнаків-допризовників у військово-прикладних видах.

У змаганнях юнаків-допризовників кращими були команди 10-А та 11-В класів, а у особистому заліку переможцями стали: Нестерук Кирило, 11-В кл. - розбирання автомату; Саченок Юрій, 11-В кл. - збирання автомату; Хуцишвілі Заза, 10-А кл. - підтягування на перекладині; Сербіладзе Серго, 11-Б кл. - спорядження магазину патронами.

Також привітання отримали від колег та учнів всі працівники - чоловіки гімназії. Із святом!

Фоторепортаж >>>



Правознавчо-інтелектуальна гра "Судові дебати"

19 лютого 2011 р. в Міжнародному університеті Києва відбулась правознавчо-інтелектуальна гра серед старшокласників міста "Судові дебати". Серед шести команд більшість були учні 11-х класів. Нашу гімназію представляли учні математичного 10-А класу Галанта Юрій та Павленко Богдан. В запеклих дебатах, де на судовому засіданні розглядались ситуації з цивільного та кримінального права, нашi учні перемогли та посіли Перше місце!!!

Готував команду вчитель правознавства Сiз Олег Вiкторович.

Фоторепортаж >>>



"Сучасна освіта в Україні - 2011"

16-18 лютого 2011 р. гімназія № 143 була учасником XIV Міжнародної виставки навчальних закладів "Сучасна освіта в Україні - 2011" та отримала диплом конкурсу "Веб-сайт - обличчя успіху" за участь у конкурсі на кращий Веб-сайт навчального закладу.



Правознавча гра "Орбiта"

4 лютого 2011 р. в рамках програми проведення тижня гуманітарних дисциплін в гімназії пройшла правознавча гра "Орбіта" серед 6-х класів. В запеклій боротьбі краще інших свою обізнаність у знанні Конституції України проявили учні 6-В класу (класний керівник Чоха О.М.) ІІ та ІІІ місця, відповідно, посіли 6-А та 6-Б класи. Радує той факт, що учні з цього віку долучаються до вивчення чинного законодавства держави, прагнуть показати свої знання.

Арбітрами гри були учні гуманітарного класу (11-А) та кращий учень гімназії 2010-2011 н.р. Олійник Андрій (9-Б). Готував учасників гри та керував заходом - вчитель правознавства Сіз О.В.

Фоторепортаж >>>



Змагання з баскетболу

3 лютого 2011 р. відбулися чергові змагання з баскетболу серед школярів Оболонського району. Гравці збірної команди гімназії Логінов Олексій, Богатирьов Сергій, Хуцишвілі Заза, Ямінський Дмитро, Гурін Юрій, Борисенко Микола, Шепель Едуард з честю вибороли перемогу серед шести шкіл та пройшли до фінальної частини.

Бажаємо перемоги у фіналі!

Фоторепортаж >>>



Зоряний Олімп - 2011

25 січня 2011 р. Добра традиція кожного року вшановувати найрозумніших, найдивовижніших, найталановитіших учнів нашої гімназії. За результатами 1 семестру 2010-2011 н.р. понад 100 учнів нашої гімназії показали високий рівень знань з усіх предметів шкільної програми. Також учні гымназії принесли 126 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад, стали переможцями конкурсу-захисту науково-дослiдницьких робiт учнiв-членiв Малої академiї наук України. Це - наша гордість, наше майбутнє, наші магістри гімназійних наук! Це - промінці обдарованості, які заслуговують нашої пошани!

Кажуть, що талановита людина — талановита у всьому. Вже другий рік поспіль на чудовому святі «Інтелект. Розум. Талант», ми вимовляємо «учитель», згадуючи при цьому не контрольну роботу, тематичне оцінювання чи підсумкову атестацію, а добрий настрій і відчуття гордості за наших творчих, талановитих вчителів. Будь-яка творчість передбачає любов, тому і діяльність учителя немислима без неї. Якщо учень і вчитель ідуть на урок з почуттям любові, добра, поваги, то відбувається єднання душ. Вчителі гімназії читали вірші, співали пісні, танцювали, грали на сцені театралізовані уривки.

Виявляється, слово «вчитель» має давнє індоєвропейське коріння і означає «той, хто веде». Якщо такі свята проводяться в гімназії, якщо адміністрація намагається заохотити вчителів до розвитку і творчості, це означає, що їй не байдуже, хто й куди поведе наших учнів!

Фоторепортаж >>>



Районні змагання з шахів

23 грудня 2010 р. відбулися районні змагання з шахів. Учні нашої гімназії Ліпісій Анастасія (3-А кл.), Лавський Валентин (6-Б кл.) та Потопейко Олексій (8-А кл.) достойно відстояли честь нашої гімназії та зайняли перше місце. Готував команду Чепов О.С.

Вітаємо з черговою перемогою!




Математика вимагає уяви та інтуїції, спонукає до дослідження, сприяє розвитку інтелекту і формуванню таких рис характеру учня, як акуратність, вміння долати труднощі, доводити розпочату справу до кінця. Велике значення має зацікавленість учнів. А цьому сприяє залучення їх до активної пізнавальної діяльності.

З 9 грудня по 17 грудня 2010 року у гімназії проходив тиждень математики, який підготували вчителі кафедри математики. Розпочався він галереєю математичних газет, які підготували учні середньої та старшої школи, було оголошено конкурс на кращу казку з математики для 5-6 класів. На перервах працювало бліц-опитування з математики.

В рамках тижня математики проводився "Аукціон знань – зароби бали", де учні, виконуючи різноманітні завдання та розв’язуючи логічні задачі, заробляли відповідну кількість балів, які впливали на поточні оцінки з математичних дисциплін.

У 5-6 класах було проведено вікторину "О, щасливчик!" вчителем Яковенко Н.О. та учнями гуртка "Кенгурятко". Старшокласники під керівництвом вчителя Аверіної Н.П., продемонстрували свої таланти у створенні презентацій, присвячених темі "Фалес Мілетський і давньогрецька наука", "Математика з зірками", "Великі українськи математики", також готували цікаві математичні повідомлення та задачі з якими виступали перед однокласниками. Протягом тижня працювала математична "Радіогазета" та транслювалися на перервах відео сюжети "Математика навколо нас".

Учні 7-8 класів змагалися у конкурсі "Своя гра!" у рамках відкритого заняття гуртка "Кенгурятко".

У математичному 11-В класі пройшов відкритий урок вчителя Шеповалової Г.В. по темі "Нерівності. Розв’язування та доведення нерівностей", відкриті уроки цікавої математики у 6-му і 8-му класі провела Євтушенко Н.С.

Яскрава наочність, цікавий зміст задач та несподівані заохочення за правильні відповіді не залишили байдужими усіх учнів. Кожен клас гімназії поринув у цікаві мандрівки по країні "Математика".

В межах гімназійного тижня математики було проведено тренінг "Онляндія - Безпека дітей в Інтернеті". Завершальним етапом тижня математики було методоб’єднання вчителів кафедри "Творча лабораторія вчителя математики".

Фоторепортаж >>>



Акція милосердя "Добро починається з тебе!"

17 грудня 2010 р у гімназії № 143 відбулася благодійна акція "Екологія душі". Багато років учні, батьки, вчителі допомагають дітям-сиротам, ветеранам, самотнім літнім людям, а токож тим, хто потребує уваги, тепла, небайдужості. Важливо збагнути одну просту істину - все, що ми робимо для інших, повертається до нас. Роблячи добро комусь, ми рятуємо власну душу. А ще, людина, що розділила своє добро з ближнім, стає багатшою.

На благодійній акції учні розповіли про свої власні добрі вчинки - хтось врятував від лютої зими маленького горобчика, хтось змайстрував годівничку для птахів, хтось із сім"єю подарував дітям із дитячого будинку іграшки та теплі речі, а хтось повернув хазяїну загублений телефон. Ми пишаємося своїми учнями, їхніми добрими вчинками та їхній відвертості. В кінці акції учні зібрали кошти для допомоги хворій дівчинці - Кладько Анюті.

Докладно про подію >>>



Районна краєзнавча гра «Києвознавець»
Натисни для збiльшення

15 грудня 2010 р. відбулась районна краєзнавча гра "Києвознавець" на тему "Київ в роки Великої вітчизняної війни 1941-1945рр".

В змаганнях прийняло участь 15 команд Оболонського району. Завдання охоплювали великий обсяг подій - оборона міста, період окупації, підпільна боротьба, визволення та відбудова Києва, пам’ятники сьогодення.

Наша команда в складі – Олійника Андрія, Кияниці Валентина, Яремова Влада, Солодонюка Андрія, Набокоав Єгора та Капустянського Дмитра показала достатньо глибокі знання і проявила себе як міцний і дружній колектив. Краєзнавці гімназії №143 зайняли 1 місце, набравши 57 балів, на 11 балів випередивши команду ЗНЗ № 239, яка стала другою.

Ми пишаємось саме цією перемогою, яку присвячуємо 65-річниці Великої перемоги над фашистами та 67-й річниці визволення