Головна сторiнка
Подiї гiмназiї, 2012-2013 н.р.
Адмiнiстрацiя
Педагогiчний колектив
Символи гімназії
Самоврядування
Мiжнародна дiяльнiсть
Нашi досягнення
Вчителям
Для учнiв
Для батькiв
Вступ до гiмназiї
Позакласна та виховна робота
Психологічна та соціальна робота
Галерея
Учні про гімназію
Адреса гiмназiї
Мапа сайту


Гiмназiя є асоцiйованим членом ЮНЕСКО
(з 2007 року)
Входить до Асоцiацiї працiвникiв лiцеїв i гiмназiй України (з 1999 року)


ПОДIЇ ГIМНАЗIЇ, 2012-2013 н.р.

У добру путь, випускники 2013 року!

Ось і дійшли ви до цієї знаменної дати - закінчення гімназії! Сьогодні перед вами розгорнулися двері у великий світ з масою можливостей. Шкільний випускний вечір є символом завершення дитячої пори і початком дорослого життя. У цих стінах ви отримали безцінний капітал знань і досвід, який обов'язково допоможе вам вибрати правильну дорогу в житті!

З цього дня ви стаєте дорослими людьми, перед вами відкриваються всі дороги. Вам доведеться самостійно приймати рішення, і тільки від вас самих тепер залежатиме подальше життя. Кожен з вас здатний відстояти свою думку і витримати будь-які випробування для досягнення успіху.

Шкільна пора назавжди залишиться у вашій пам'яті. Нехай дружба, яка зав'язалася в ці роки, стає тільки міцніше, а поради шкільних наставників не забуваються. Будьте гідними поваги людьми і радуйте вчителів і батьків своїми досягненнями! У добру путь!

Фоторепортаж



Стадіон відкрито!

1 червня 2013 р. , у день захисту дітей було відкрито довгоочікуваний реконструйований стадіон, який розташувався між нашою гімназією та ЗНЗ № 231.

На відкритті стадіону були присутні почесні гості :
- Попов Олександр Павлович, голова Київської міської державної адміністрації,
- Корж Віктор Петрович, заступник голови Київської міської державної адміністрації,
- Челомбітько Вікторія Юріївна, заступник директора Департаменту освіти і науки м. Києва,
- Антонов Василь Іванович, голова Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації,
- Совенко Петро Олександрович, заступник голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації з гуманітарних питань,
- Васильєва Галина Іванівна, начальник управління освіти Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації,
- представники РДА Оболонського району, директори шкіл району, гості, батьки, діти;

"Сьогодні міжнародний день захисту дітей! Від нашої уваги, любові, виховання залежить доля дітей. І якщо ми будемо ростити їх у добрі, змалечку оточимо їх любов'ю та милосердям, вони змінять наше життя на краще! З нагоди цього свята прийміть в дарунок цей оновлений стадіон де зможуть тренуватись не тільки учні школи, а й жителі цього мікрорайону", - зазначив Олександр Попов.

Як зазначив Василь Антонов: "Метою реконструкції є створення належних умов для виховання та навчання дітей в Оболонському районі, забезпечення їх прав на доступність і безоплатність здобуття освіти та фізичного розвитку".

Також гості побували в приміщенні гімназії та відвідали дитячий оздоровчий табір, що працює на базі гімназії.

По завершенню реконструкції стадіон має такі техніко-економічні показники:
- загальна вартість проекту - 13727,097 тис. грн.
- площа стадіону - 1,937 га;
- площа спортивних майданчиків і бігових доріжок - 11899 м2;
- футбольне поле розміром 98 х 64 м з круговими біговими доріжками довжиною 400 м;
- майданчики для занять фізкультури - 4 шт.;
- збудовано трибун на 416 місць;
- потужність стадіону - 200 осіб.

Фоторепортаж



З Днем Перемоги!

Вже довгі роки День Перемоги викликає різні відчуття – радість і злість, гордість і сум, спокій і невпевненість.

А причиною тому – спогади тих ветеранів, хто захищав нашу країну в ті страшні роки. Точних даних про загиблих немає до цього часу, а приблизні цифри жахають - від 15 і до 28 мільйонів жертв тільки з боку військових, не кажучи вже про неймовірну кількість загиблих серед мирних жителів.

Учні нашої гімназії також дуже прониклися та відчули біль нашої країни та наших співвітчизників. У військових гімнастерках вони співали пісні тих років, відтворили сцени з життя своїх бабусів та дідусів

Особливо запам’яталась вистава «Пам’ятати» Зразкового театру юного актора «Фантазія – Нью», де грали наші учні Стеценко Софія, Бурим Аліка, Лєдовских Валерія та Брагіна Софія.

Ми безмежно вдячні Вам, наші ветерани – батьки, бабусі, дідусі, просто незнайомі люди. З Днем Перемоги!

Фоторепортаж



Знайомство з Угорщиною

З 26 квітня по 2 травня 2013р. в рамках 4-го етапу краєзнавчої гри «Країнознавець» учні гімназії №143 разом з іншими учасниками групової поїздки відвідали Угорщину.

Ми відвідали столицю країни – Будапешт, з його неперевершеною архітектурою, побували в героїчному Егері, містах королівських резиденцій – Вишеграді, Секешфехерварі та Веспремі, місті художників Сентендре. Особливою родзинкою став візит до столиці Австрії – Відня.

Також ми багато дізнались про історію цих держав, побачили видатні пам’ятки світової культури та оцінили місце нашої країни - України в минулому Європи.

Ми дуже вдячні організаторам - керівництву ЦТКУМ за цю надзвичайно пізнавальну подорож, яке до дрібниць продумало програму нашого перебування в Угорщині.

Члени групи від гімназії №143 – Ільницька Катерина, Набоков Єгор, Кияниця Валентин, Солоданюк Андрій, Мацапура Віктор, Кикоть Катерина, Хабін Андрій, Лепеха Катерина, Скрипнік Анастасія та керівники команди Морозова Ольга Сергіївна і С і з Олег Вікторович.

Після таких поїздок прагнення пізнавати світ дуже зростає!

Фоторепортаж



Традиції доброчинності надихають на добро та співчуття

Соціальна та психологічна служба гімназії № 143 спільно з Міжнародною громадською організацією "Цивілізація" долучилися до благодійної акції «Допоможи дитині зібратися до школи» та подарувати дітям, чиє життя і так складне "не за віком", краплинку щастя.

Кожен з нас пам'ятає ті яскраві моменти дитинства, коли ми разом з батьками напередодні першого вересня веселою ходою крокували до магазинів, аби обрати новий щоденник, зошити з яскравими обкладинками, придбати фарби та фломастери для уроків малювання та ще безліч дрібничок без яких неможливо обійтися... Для багатьох з нас ці моменти є найбільш захоплюючими і нам складно уявити без них щасливе дитинство.

Проте для діточок, котрі позбавлені батьківського піклування, живуть у малозабезпечених, неблагополучних або неповних сім'ях, таке просте і звичне для нас "дитяче щастя" часто залишається недоступним.

Учні нашої гімназії також перейнялися проблемою і з щирим серцем передали незнайомим дітям іграшки, зошити, альбоми, фарби, ручки, фломастери, олівці, пластилін, обкладинки, диски, книжки та інше шкільне канцелярське приладдя.

Фоторепортаж



Змагання з волейболу та піонерболу

Протягом квітня-травня 2013 року збірні команди з піонерболу та волейболу від класів захищали честь своїх команд. Також на базі нашої гімназії відбувся фінал команд ЗНЗ з волейболу серед юнаків, в якому наша команда юнаків посіла 3 місце серед 17 команд, що прийняли участь у цьому виді змагань.

Докладно з результатами змагань можна ознайомитись на сторінці кафедри фізичного та естетичного розвитку

Фоторепортаж



Учень нашої гімназії взяв участь у написанні статті
для науково-популярного екологічного журналу

Нещодавно вийшов друком черговий номер науково-популярного екологічного журналу «Екологічний вісник». Цей номер вирізнявся, зокрема, тим, що у ньому була видана стаття, написана учнем нашої гімназії! При тому це був перший подібний випадок, коли учень середнього загальноосвітнього навчального закладу взяв участь для написання статті для такого серйозного наукового журналу! А тому нам дуже приємно, що ним став учень 9-Б класу нашої гімназії Богдан Гурієнко

Богдан у співавторстві з керівником екологічного гуртка «Зелені захисники Землі» Владиславом Беланом, постійним відвідувачем якого він є, та Мальвіною Шинкарчук, студенткою Національного технічного університету України “КПІ”, разом створили досить цікаву та корисну статтю на тему: “Хто захистить ялинки – окрасу наших лісів?”, у якій розповіли про необхідність захисту ялинок напередодні новорічних свят (даний номер мав випуститися ще напередодні новорічних свят, але, на жаль, затримався у друку).

Тож побажаймо нашому молодому «науковцю» творчої наснаги та бажання створювати статті на такі вкрай важливі теми все більше і більше!

Фоторепортаж



День чорнобильської трагедії

Дата 26 квітня стала особливою не лише для громадян України, Білорусі, Росії, але і для всього світу. Усе цивілізоване людство цього дня згадує про події на Чорнобильській АЕС, про тих, хто, не жаліючи життя і здоров'я, встав на боротьбу з радіаційною стихією.

По офіційних повідомленнях, відразу ж після катастрофи загинула 31 людина, а 600 тисяч ліквідаторів, що брали участь в гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації. Згідно з офіційними даними, радіоактивному опроміненню піддалися майже 8 з половиною мільйонів жителів Білорусі, України і Росії.

Ми пам’ятаємо Вас!

Фоторепортаж



День цивільної оборони

13 квітня 2013 р. учні нашої гімназії провели у навчанні елементарним заходам по самозахисту в разі лиха та аварій.

В коридорах школи були розвішані плакати з малюнками та правилами надання першої невідкладної допомоги, старшокласники підготували бесіди з молодшими учнями про основи цивільної оборони, що дозволяють правильно оцінювати ситуацію і, якщо знадобиться, вміти надати допомогу собі та оточуючим, провели показове тренування з вміння одягати протигаз та робити пов’язки. Закінчився день тренувальною евакуацією всіх учнів з шикуванням на шкільному подвір’ї.

Стихійні лиха й катастрофи - реальність, від якої не сховаєшся за сімома замками. А ось для того, щоб не розгубитися у відповідальний момент, варто опанувати елементарні навички. І не забувати головний девіз: "Попереджений - значить озброєний!".

Фоторепортаж



Гімназія 143 у першій десятці 50 найкращих шкіл Києва!

1 квітня школи міста почнуть запис першокласників, після закінчення навчального року – старших учнів, які мають бажання змінити навчальний заклад. Звичайно, всі батьки прагнуть, аби саме їх дитина отримала гарну освіту та без проблем вступила до вищого навчального закладу.

На сьогодні найбільш об'єктивний показник того, як вчать у школі, - результати тестування. На їх основі журналісти газети «Сегодня.UA» в 5-й раз склали топ-50 кращих шкіл Києва. Наша гімназія увійшла до першої десятки рейтингу!

Докладно «Сегодня.UA» від 26-03-2013 (стор. 18-21)



Приймаємо участь у суботнику!

В рамках акції «Чисте подвір’я» учні 8-10 класів 12 та 13 квітня 2013 p. провели прибирання та облаштування території гімназії. Вони приводили в порядок прилеглу територію, назбирали чимало листя, що залишилось після зими, обкапували дерева та допомогли висадити у внутрішньому дворі красуню-ялинку. Завдяки старанням учнів територія гімназії стала надзвичайно охайною та красивою.

Фоторепортаж



Районний етап конкурсу на інноваційний урок фізичної культури

20 березня 2013 року спортивна база нашого закладу гостинно прийняла вчителів - конкурсантів з інших шкіл району, які приймали участь у Конкурсі «На кращий інноваційний урок фізичної культури». Всі конкурсанти показали високий рівень професійної майстерності, а також оцінили високий рівень роботи наших вчителів фізкультури та фізичну підготовку дітей.

Конкурсанти та члени журі залишились задоволеними рівнем проведення конкурсу та отримали сувеніри на згадку від проведеного заходу. Побажаємо всім учасникам творчих перемог, а переможцям – перемоги у наступному (міському) етапі.

Фоторепортаж



Перемога інтелекту над віком!

13 березня 2013 р. наші невгамовні краєзнавці стали призерами у грі «Києвознавець - освіта. наука, спорт» та посіли третє місце.

Ця перемога цінна тим, що її здобула молода (7-8 класи) команда, без «ветеранів», які раптово всі захворіли. Замість шести членів, їх було четверо і протистояли їм одинадцять команд шкіл району повністю укомплектовані учнями 9-10 класів. Нашу «марку» підтримали - Набоков Єгор, Мацапура Віктор, Баллі Тімур, Ільницька Катерина.

М О Л О Д Ц І ! Так тримати і ніколи не боятись тих, хто старше!

Готував команду Сіз О.В.

Фоторепортаж



Краєзнавці підводять підсумки навчальної чверті!

4-го березня 2013 р. відбувся підсумковий етап краєзнавчої гри «Країнознавець - Угорщина». На жаль, на цей раз наша гімназія посіла друге місце, хоча виступ в третьому етапі був бездоганним. Наша команда, як завжди, мала свій неповторний творчий підхід до виконання конкурсних задач. Але проявив себе людський фактор та суб’єктивність суддівства.

При цьому наша команда отримала призову подорож до Угорщини ( з заїздом до Відня) з 26-го квітня по 2-е травня. Ось імена переможців – Кияниця Валентин, Набоков Єгор, Кикоть Катерина, Стрижко Ілона, Солодонюк Андрій, Лепеха Катерина, Ільницька Катерина, Скрипник Анастасія, Щербакова Юлія, Мацапура Віктор, Баллі Тимур, Хабін Андрій.

Готували команду педагог-організатор гімназії Морозова О.С. та Сіз О.В.



Вчителі та учні гімназії № 143 – золотий потенціал сучасної освіти!

28 лютого – 2 березня 2013 року під час урочистої церемонії нагородження учасників ІV Міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасні заклади освіти - 2013» гімназію № 143 було нагороджено Золотою медаллю у номінації "Формування творчої особистості в навчальних закладах"

Також вчителі гімназії провели семінар та прийняли участь у конкурсі в номінаціях "Професійна діяльність вчителя в інноваційному навчальному закладі" та "Міжнародна співпраця в галузі освіти", за що були відзначені організаторами виставки Почесними Дипломами "За активну роботу з упровадження педагогічних інновацій у навчально-виховний процес", гімназія нагороджена Дипломом виставки "За вагомий внесок у розвиток національної освіти", директор нагороджена Почесним дипломом "За особистий внесок у зміцнення Освітнього потенціалу України"

На ІV Міжнародній виставці "Сучасна освіта в Україні - 2013" було представлено: 129 – університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, науково-методичних центрів, установ; 628 – закладів післядипломної освіти, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних та позашкільних навчально-виховних закладів; 27 – регіональних органів управління освітою; 15 – зарубіжних закладів освіти і міжнародних представництв; 125 - навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти, професійно-технічних навчальних закладів, а також навчальні заклади та представництва з Чехії, Естонії, Польщі, Словаччини, Росії, Франції, Австрії, Італії та США.

Організатори виставки - Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України, компанія «Виставковий світ".

Фоторепортаж



Нова сторінка столичної освіти

У лютому 2013 року нашу гімназію відвідали колеги зі Скандинавської гімназії. Це вже другий обмін досвідом за рік між колегами освітніх закладів міста Києва. Їх цікавили всі сторони та новинки освітніх технологій, якими можуть поділитися вчителі нашої гімназії. Гості побували на уроках, в навчальних кабінетах, бібліотеці, спілкувались з учнями та вчителями, а також склали план щодо подальшої співпраці

Фоторепортаж



Святкуємо День Захисника Вітчизни

Протягом лютого місяця кафедра фізичного та естетичного розвитку відповідала за проведення заходів до Дня Захисника Вітчизни. Серед учнів середніх класів булі проведені змагання "Веселі старти", учні 9-11 класів булі учасниками та вболівальниками на змаганнях з баскетболу між командами шкіл району №252 та №256, а 10-11-класники демонстрували свою вправність у стройових вправах, володінні розбирати та збирати АКМ, заряджати магазин патронами та у підтягуванні. Не залишились осторонь навіть дівчата. Найвправніші команди та учні були нагороджені грамотами.

Фоторепортаж



Правова освіта на "вищому законодавчому рівні"!

У лютому 2013 р. згідно плану місячника правової освіти, учні нашої гімназії 8-9-х класів та переможці олімпіад з права та історії відвідали єдиний законодавчий орган України – Верховну Раду.

Під час екскурсії учні побували у залі засідань, конференц-залі, на балконі, біля картини «Державотворення» та на місцях для почесних гостей. Їх ознайомили з історією будівництва цього будинку, умовами роботи народних депутатів та з доленосними подіями, які відбувались під цим прозорим куполом. Наші юні правознавці відповідали на запитання екскурсовода щодо державного устрою, знання Конституції та історії України.

Взагалі подібний захід позитивно сприяє формуванню в учнів громадянської політики, патріотизму та закріпленню на практиці правових знань.

Вчитель правознавства Сіз Олег Вікторович.

Фоторепортаж



Відкриття Міжнародного культурного дитячого центру
Південно-Африканської Республіки.

8 лютого 2013 р в гімназії № 143 м. Києва відбулось урочисте відкриття Міжнародного культурного дитячого центру Південно-Африканської Республіки.

Учні гімназії радо вітали гостей свята: Надзвичайного та Повноважного посла Південної Африки в Україні містера Стенлі Матабату, почесного консула ПАР пані Ларису Михайлівну Поплавську, президента товариства дружби «Україна-ПАР» пана Олександра Поплавського, директора дитячого культурного центру ПАР в гімназії №143 пані Ларису Поплавську (молодшу), заступника начальника протокольного відділу Генеральної дирекції по обслуговуванню іноземних представництв пані Аллу Хоровецьку, заступника генерального директора ДІП пана Олексія Кийкова. Також серед гостей були головний редактор журналу «Ексклюзив» Анжеліка Долженко, заступник голови з питань культури фонду «Інтелект нації» Світлана Алекс, директор державного заповідника «Стародавній Київ» Володимир Собцов, а також начальник Управління освіти Оболонського району Галина Іванівна Васильєва та інші представники преси, теле- та радіоканалів. делегація вчителів нашої гімназії відвідала гімназію № 179 Голосіївського району, а на наступний день наша гімназія гостинно відчинила двері, і ми ділилися досвідом, приймаючи гостей у себе.

Під час зустрічі обговорено питання розширення мережі класів з поглибленим вивченням окремих предметів та профільних класів, покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, оснащення навчальних кабінетів, забезпечення їх меблями, навчальними посібниками, наочністю тощо. Представники делегації поділилися досвідом організації науково-методичної та навчально-виховної роботи.

Учасниками зустрічей на високому рівні оцінено роботу навчальних закладів, рівня підготовки вчителів початкових класів до роботи в умовах упровадження нових стандартів, матеріально-технічного забезпечення шкіл.

Учасники акції висловили подяку організаторам за надану можливість обміну досвідом роботи між освітянами районів.

Фоторепортаж

В рамках проведення заходу містер Матабата урочисто перерізав символічну червону стрічку, після чого відбулася конференція з питань подальшої дружньої співпраці Посольства ПАР в Україні та учнів гімназії №143. У конференції взяли участь гості свята, учні старших класів гімназії та представники преси. Спілкування було досить активним та цікавим для всіх учасників. А учні гімназії продемонстрували досконале володіння іноземною мовою.

Офіційна частина зустрічі закінчилась святковим концертом, де гості свята мали змогу побачити ще і творчі здібності учнів гімназії.

На прощання всі учасники висловили сподівання на подальшу активну дружбу та співпрацю

Фоторепортаж



Високий результат ЗНО підтверджено!

Випускники нашої гімназії 2011-2012 н. р. за результатами ЗНО отримали високі показники. Так, за рейтингом всіх загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва наші учні зайняли 14 місце з української мови та літератури та 13 місце з історії України та математики. Такі результати стали вищими порівняно з минулорічними (18 місце). Це - найкращий результат серед усіх шкіл Оболонського району!

Вітаємо вчителів, які підготували наших учнів:
Антощук Євгенію Григорівну,
Аверіну Надію Петрівну,
Литвинову Людмилу Анатолівну,
Чоху Оксану Михайлівну .

Докладно >>>



Шановнi батьки та учнi гімназії

Творчий колектив вчителів спеціально до 35-річчя гімназії розробив ювілейний щоденник гімназиста. В створення цього щоденника було вкладено багато душі. Сподіваємось, що він стане вашим помічником та порадником на новий 2012-2013 навчальний рік.

Адмiнiстрацiя



Увага!
Свято "Першого дзвоника"

Свято «Першого дзвоника» гімназії № 143 відбудеться 01.09.2012 року для всіх учнів гімназії з 1 по 11 класи. Початок о 09.00.

Розміщення:
учні та вчителі – внутрішній двір;
батьки – вестибюль та коридори 1-3 поверхів гімназії.

Батьківські збори відбудуться 29.08.2012 року :
для учнів 1-х класів - о 18.00 в каб. 9, 10, 11
для учнів 5-х класів – о 19.00 в актовій залі

Адмiнiстрацiя




Шановні батьки!

Згідно спільного наказу ГУОН, МОЗ та наказу КМДА № 159\277 від 2009 р."Про проходження щорічних медичних профілактичних оглядів учнями загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва", до початку нового 2012-2013 навчального року всім дітям шкільного віку необхідно пройти профілактичний огляд у педіатра. При виявленні патології обов'язково консультуватись у вузьких спеціалістів.

На початок нового навчального року батьки учнів мають надати відповідну форму довідки, що надається (dovidka_2012.doc). Заповнена довідка має містити печатку та штамп медичної установи та печатку лікаря.

Адмiнiстрацiя гiмназiї



Навчальний календар на 2012-2013 н.р.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою:
І семестр - з 1 вересня по 28 грудня,
ІІ семестр - з 14 січня по 24 (25 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) травня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (27-30 травня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (27 травня-7 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової, основної і старшої школи. Докладно >>


Архів:
Подiї гiмназiї, 2011-2012 н.р.
Подiї гiмназiї, 2010-2011 н.р.
Подiї гiмназiї, 2009-2010 н.р.


| Головна сторiнка: Подiї гiмназiї, 2012-2013 н.р. | Адмiнiстрацiя| Педагогiчний колектив | Символи гімназії |
| Самоврядування | Мiжнародна дiяльнiсть | Нашi досягнення | Вчителям | Для учнiв | Для батькiв |
| Вступ до гiмназiї | Позакласна та виховна робота | Галерея | Адреса гiмназiї | Мапа сайту|