Головна сторiнка
Подiї гiмназiї, 2013-2014 н.р.
Адмiнiстрацiя
Педагогiчний колектив
Символи гімназії
Самоврядування
Мiжнародна дiяльнiсть
Нашi досягнення
Вчителям
Для учнiв
Для батькiв
Вступ до гiмназiї
Позакласна та виховна робота
Психологічна та соціальна робота
Галерея
Учні про гімназію
Адреса гiмназiї
Мапа сайту


Гiмназiя є асоцiйованим членом ЮНЕСКО
(з 2007 року)
Входить до Асоцiацiї працiвникiв лiцеїв i гiмназiй України (з 1999 року)


ПОДIЇ ГIМНАЗIЇ, 2013-2014 н.р.

Міс Весна - 2014

Весна стала для багатьох поетів, художників, митців порою року, яка надихає на нову творчість, спонукає до відкриття нових талантів. Так і наші дівчата від п’ятих до десятих класів відкрили на конкурсі «Міс весна 2014» свої нові грані здібностей прекрасного, неповторного та чарівного. Яскраві виступи, душевні промови та українська щирість – ось що було головним на цьому святі талантів. Всі учасниці стали переможцями номінацій, які не повторювалися та отримали приємні подарунки від благодійного фонду гімназії.

Фоторепортаж



Учні гімназії обрали чисте майбутнє

Учні гімназії вкотре взяли участь у загальноміському етапі конкурсу дитячої та юнацької творчості «Обери чисте майбутнє», який проводився КП «Київкомунсервіс», за сприянням Департаменту освіти і науки, молоді та спорту та КП «Київський міський Будинок природи». Метою даного конкурсу є формування екологічної культури дітей та молоді, підвищення рівня обізнаності з питань поводження з відходами, охорони і збереження біоресурсів, енергозбереження.

Цього року одна з учасниць конкурсу, учениця 5-Б класу нашої гімназії, Олександра Пустовгар отримала найвищу нагороду, а саме 4-те призове місце серед інших учасників у номінації «Сувенір «Друге життя відходам». Також у конкурсі взяли участь й інші учні гімназії, а саме Кучерак Мирослава, Гірник Ганна, Сидоренко Євгенія та Марія (всі учні 5-Б класу). Кожен з учасників конкурсу отримав гарні й корисні подарунки від КП «Київкомунсервіс», а також екологічного гуртка «Зелені захисники Землі», відвідувачами якого є вищезгадані учні і який функціонує вже майже 2 роки у стінах гімназії. Наша гімназія виховує учнів, для яких пріоритетним напрямком у житті є формування чистого майбутнього, у якому нам жити всім.

Фоторепортаж



Київський вальс - 2014

Вже не вперше районний конкурс серед учнів «Київський вальс» збирає кращі колективи позмагатися за право представляти Оболонський район на міському етапі. Цей природний, як саме життя танець став популярним серед багатьох учасників щорічного конкурсу «Київський вальс» .

Конкурсанти з гімназії тут є одними з найкращих, але журі вирішило вибрати на наступний етап колектив ЗНЗ № 240 та ЗНЗ № 156. Наші учні посіли третє місце, але були відзначені за виконавську майстерність, цікаву композицію, оригінальність виступу.

Фоторепортаж



Спортивні ігри юних олімпійців

22 травня 2014 р.на міжшкільному стадіоні гімназії №143 та СЗШ №231 міста Києва відбулись «Спортивні ігри юних олімпійців».

У іграх брали учать учні 5-10 класів з 22 загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району Києва. Змагання проходили по таким видам: вуличний баскетбол (4*4), міні-футбол, шахи, спортивне багатоборство (біг 60 метрів, згинання та розгинання рук в упорі «лежачи» (віджимання), підйом тулуба з положення «лежачи на спині» (прес), стрибки в довжину з місця, стрибки на скакалці), веселі старти (комплексна естафета). Змагання проводяться серед юнаків та дівчат окремо, а також командна та особиста першість у кожному виді програми.

Привітати учасників змагань завітали голова Оболонської районної адміністрації Тихонов Микола Вікторович, член виконавчого комітету КМВ НОК України Тимофєєв Сергій Олександрович, начальник управління освіти Оболонського району міста Києва Вахнюк Наталія Миколаївна, начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти Оболонського району Косяк Рита Сергіївна.

А наші учні, як завжди, були серед лідерів - команда учнів 5-х класів зайняла 2 місце у естафеті, команда з шахів – 1 місце, 4 місце у футболі - учні7-8 кл., команда дівчат з багатоборства зайняла 3 місце (Запорожець Богдана, Перебийніс Катерина та Бобренко Вікторія). Ліпісій Анастасія також зайняла 1 місце з шахів в особистому заліку. Справжнім героєм дня стала Запорожець Богдана, адже вона стала іще абсолютним лідером серед усіх дівчат (всього близько 100 учасників) та встановила два рекорди – у стрибках у довжину (2м10см) та у стрибках зі скакалкою (112 разів за 30 сек.).

За загальним підсумком наша команда зайняла 2 місце у цих змаганнях, відставши всього на 1 бал від команди-переможниці. Вітаємо усіх спортсменів!

Фоторепортаж



Міський фестиваль конкурсу «Маю честь»

Напередодні 9 Травня вже традиційно проводиться міський етап конкурсу «Маю честь». Учень нашої гімназії Чубко Максим , 9-В кл. достойно представив у ньому не тільки гімназію, а й весь Оболонський район як переможець районного етапу. Він був впевнений у собі, випромінював справжню мужність та відвагу. Тож заслужено став лауреатом міського етапу цього конкурсу. Вітаємо!

Фоторепортаж



Конкурс "Київ - моє місто, мені в ньому жити"

Цьогоріч проходив 4-й конкурс «Київ - моє місто, мені в ньому жити, мені його створювати».

У конкурсі було багато номінацій – від літературних творів до соціальних і архітектурних проектів удосконалювання Києва. Наші учні теж взяли активну участь у конкурсі й недаремно, адже в ньому ми отримали дві перемоги – у номінації «Київ соціальний» малюнок Слінчук Юліі зайняв 1 місце та у номінації «Школа – зимовий сад» також отримала 1 місце . Вітаємо!

Фоторепортаж



З Днем Перемоги, шановні ветерани!

Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої

Вже довгі роки День Перемоги відзначають усі без винятку громадяни України та інших країн колишнього СРСР. Свято, яке ще довгий час буде нагадувати молодим поколінням про страшні дні війни і героїзм радянських воїнів.

Напередодні святкування Дня Перемоги у гімназії відбулися заходи, присвячені цій події - святкова лінійка вшанування пам’яті, 1-4 кл., тематичні виховні години, 5-8кл.; Урок-реквієм «Живі сторінки долі людей», 8-11 класи.

Від всієї душі поздоровляємо всіх зі святом Перемоги! Бажаємо мирного неба, ясного сонця та всього самого найкращого! Нехай завжди вас оточує мир, здоров'я та щастя!

Фоторепортаж



Ректор НПУ ім. М. Драгоманова зустрівся з учнями гімназії

Ректор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко зустрівся з вихованцями гімназії № 143 м. Києва, директором навчального закладу Світланою Тросюк та головою Батьківського комітету гімназії Миколою Бойчуком. Випускники гімназії запам’ятають 13 травня 2014 року, напевно, на все життя, адже це була їх перша лекція. Віктор Петрович розповідав про сенс буття.

Легкі міфічні сюжети, художні звороти, емоційно забарвлена мова професора – і в учнів загорілися очі. Кант, Ніцше, Камю – складні філософські сентенції, екзистенційні погляди, але з вуст Віктора Петровича – прості й зрозумілі, дуже сподобалися одинадцятикласникам. Вони активно приєдналися до розмови, цікавилися працями професора, його власними поглядами щодо тих чи інших питань. Результат і мораль – кожна людина варта щастя й може пізнати його, відкрити й реалізувати себе лише працею, самовдосконаленням, розвитком інтелекту.

Докладно >>>



Чорнобильська катастрофа – соціальна катастрофа людства

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС. Чорнобильська катастрофа — найбільша у світі техногенна ядерна катастрофа.

Напередодні цього сумного дня для людства гімназисти зібралися на свою конференцію, щоб пригадати героїв, які рятували станцію та обговорювали, що потрібно робити людству, щоб не допустити повторення подібних аварій

Доповідачі зазначили, що унаслідок чорнобильського вибуху в Україні було радіаційно забруднено більше ніж 2300 населених пунктів, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво в багатьох регіонах України, Білорусі і Росії, призвела до зниження виробництва електроенергії для потреб економіки. Істотні збитки було завдано сільськогосподарським і промисловим об'єктам, постраждали лісові масиви і водне господарство. Але ніякими фінансовими розрахунками не виміряти людське горе, пов'язане зі смертю чи втратою здоров'я ліквідаторів аварії, із хворобами дітей, зі страхом згубних наслідків катастрофи.

Фоторепортаж



День цивільної оборони

День ЦО у гімназії є завершальним етапом щорічного навчання учнів з курсів «Основи безпеки життєдіяльності» та «Цивільна оборона», під час якого закріплюються отримані теоретичні знання про небезпеку, яка може виникнути на відповідній території, її причини, наслідки для людей і навколишнього середовища та відпрацьовуються практичні дії з особистої безпеки та захисту учнів у разі надзвичайних ситуацій.

Так, цього року у гімназії провели практичні заняття бригади екстреної медицини та пожежної безпеки, що поставили за мету:
- вироблення в учнів умінь, навичок грамотно й чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров'я та життя;
- виховання впевненості в ефективності заходів, що проводить цивільна оборона;
- формування і розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємної виручки;
- удосконалювати теоретичні знання та практичні навички учнів та педагогічного колективу під час захисту від наслідків надзвичайних ситуацій;
- практично перевірити вміння учнів користуватися засобами індивідуального захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання, надавати першу медичну допомогу.

Учні на цих заходах отримали багато цікавих та необхідних знань.

Фоторепортаж



Акція «Первоцвіт» триває!

Не так давно у нашій гімназії, за ініціативи екологічного гуртка «Зелені захисники Землі» та КП «Київський міський будинок природи», який, власне, і є організатором акції, була проведена щорічна природоохоронна акція «Первоцвіт», метою якої є залучення учнів до вивчення та розуміння проблеми знищення первоцвітів браконьєрами напередодні весняних свят.

У ході акції 9 квітня 2014 p. був проведений пізнавальний урок щодо проблеми знищення первоцвітів, а це саме ті квіти, які занесені до Червоної книги України. Провели його незмінний керівник екологічного гуртка «Зелені захисники Землі» Владислав Белан, а також його помічниця, студентка НПУ імені М.П.Драгоманова Вікторія Березовська. Протягом уроку учні й самі підготували корисний матеріал про те, як ця проблема вирішується «на ділі» у нашій країні та в інших, а наприкінці уроку зробили чудовий плакат-фотозвіт із закликом берегти первоцвіти, який невдовзі відправиться на загальноміський конкурс, ініційований КП «Київським будинком природи», деталі якого можна дізнатися на сайті КП «Київський міський будинок природи»!

Тож, друзі не вагайтесь і до акції долучайтесь!

Фоторепортаж



Великому Кобзарю присвячується...

«Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю»
О. Вишня

У 2014 році Україна відзначає 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, відданістю правді та свободі.

Український народ впізнає себе в творчості й долі Шевченка, усвідомлює свою історію, долю, славу й покликання і цим національно самостверджується, духовно очищується, морально змінюється.

Саме цій знаменній даті в гімназії протягом року пройшли заходи:
- урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку з нагоди 200-річчя від дня народження,
- урочистий вечір, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, спільно з Університетом ім. М.Драгоманова, показ кінофільмів за творами Т.Г.Шевченка та про життя і творчість Великого Кобзаря,
- книжково-ілюстровані виставки: «Вічний, як народ», «Шевченківське слово в віках не старіє»,
- літературна конференція. Презентація гуманітарного проекту «Шевченківські читання»,
- конкурс малюнків до творів Т.Г.Шевченка,
- літературні читання «Забринить струна Кобзаревого слова»,
- виставка українських рушників, мистецтвознавча композиція «Вшановуємо Кобзаря»,
- фольклорне свято закарпатського гурту Ганни Кедик з представленням мистецької та побутової спадщини Закарпатського краю,
- тематичні класні години «Т.Г.Шевченко – син українського народу», «Невмируще слово Кобзаря»,
- спецвипуск шкільної газети «Погляд», тематичні відео та аудіо матеріали для трансляції по шкільному телебаченню, презентація стінних газет класів,
- відвідування з учнями Національного музею Т.Г.Шевченка в м. Києві, тематичні екскурсії з учнями до м. Канів.

Шевченко росте й розвивається в часі, історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

Фоторепортаж



Гра скликає друзів

Під час весняних канікул команда гімназії взяла участь у Міському фестивалі ігрових програм для дітей "Гра скликає друзів" у Київському палаці дітей та юнацтва. 28 та 29 березня до Палацу прийшли більше 800 маленьких киян з усього міста на зустріч з її величністю Грою. Це було надзвичайно яскраве свято і водночас складна і відповідальна праця. Результат - медаль і диплом лауреата фестивалю, маса нових цікавих друзів та неоціненний досвід!

Ось вони, юні ігротехники гімназії, які представили Оболонський район на міському фестивалі гри- учні 8-Б класу Ратомська Тетяна, Замислова Анастасія, Сень Яна, Зліщева Валерія, учні 9-Б класу Загоруйко Влада, Кікоть Вікторія, учениця 10-А класу, президент учнівського самоврядування гімназії Заруднєва Наталія.

Фоторепортаж



Печерні ігри від сузір'я парламенту

Надзвичайно цікаву ігрову програму "Печерні ігри" підготували вихованці гуртка "Рухливі ігри" ( керівник Морозова О.С.) спільно з учнівським парламентом "Сузір*я". Юні ігротехники наприкінці чверті розповіли про життя людей кам*яного віку, пограли у захоплюючі ігри з дітьми ДНЗ № 589 та з першокласниками гімназії. Вони разом йшли по слідах первісної людини, будували давнє житло, вивчали мову племені, танцювали з шаманом, складали величезний пазл мамонта. І малюки, і виконавці отримали массу задоволення!

Фоторепортаж



П’ята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2014».

18-20 березня 2014 р відбулася П’ята міжнародна виставка "Сучасні заклади освіти – 2014".

Перший заступник Міністра Інна Совсун зачитала привітання Міністра освіти і науки Сергія Квіта, в якому він відмітив, що "…освіта завжди була і залишається основою продукування інтелектуального потенціалу суспільства, нових технологій та наукових досягнень. Стратегія державної політики України в реформуванні галузі освіти спрямована на випереджаючий інноваційний розвиток усіх ланок національної освіти, відповідність рівня знань міжнародним вимогам і потребам економічного розвитку нашої країни, інтеграції до європейського співтовариства".

Наша гімназія на заході представила своє бачення природничо-екологічних проблем суспільства від кафедри природничих наук та була відзначена Золотою медаллю у номінації "Педагогічна майстерність – домінанта професійної дії вчителя, викладача» та дипломом «За презентацію досягнень в інноваційній модернізації національної освіти".

Обмін досвідом між педагогами і науковцями різних держав, розгляд проблем освіти у глобалізованому світі беззаперечно сприятимуть оновленню освітнього процесу, використанню кращих досягнень у практичній діяльності, взаєморозумінню і співпраці між фахівцями різних країн.

Фоторепортаж



 

Повторюйте з нами, голосуйте за нас!

Ми, учні 4-Б класу, дуже активні, креативні та життєрадісні. Тому ми разом з нашою вчителькою Дехтієвською Оленою Дмитрівною вирішили прийняти участь у проекті від Міністерства Освіти України спільно з освітнім Інтернет-порталом «Педагогічна преса» в огляді-конкурсі кращих відеоматеріалів за темою «Фізкультурні хвилинки на уроках у 1-4 класах».

Наша фізкультхвилинка незвичайна. Всі слова в ній поступово заміняються рухами. Такі фізкультхвилинки не дають нудьгувати і дуже потрібні під час напруженого учбового дня.

Повторюйте з нами, голосуйте за нас!

Переглянути нашу фізкультурну хвилинку та проголосувати за нас можна на сторінці освітнього порталу "Педпреса" (http://pedpresa.com.ua/)



Чотири гри – чотири перемоги!!!

Вже четвертий рік ЦТКУМ проводить краєзнавчу гру для школярів «Країнознавець». В попередніх іграх наші команди здобували перемоги, відвідавши, як винагороду, Польщу, Росію, Угорщину.

В цьому навчальному році розігрувалась поїздка до Чехії. Наша команда з першого етапу була в лідерах і такою залишилася до фіналу. Особливо вдалими були третій та четвертий етапи (історія та культура Чехії), де ми посіли одноосібно Перше місце.

Приємно відмітити той факт, що зовсім не болісно пройшла у нас зміна поколінь і нові гравці-краєзнавці, які влились в наші ряди, не розчарували. Дебютантами стали: Марія Махбубян, Владислав Шаповал, Ірина Трухан, Довганюк Назар. Ну а «стара гвардія» Єгор Набоков – капітан, Тимур Балі, Віктор Мацапура, Ольга Гривнак, Катерина Лепеха, Катерина Ільницька, Юлія Щербакова підтвердили свій клас

Готували команду – Морозова Ольга Сергіївна, Сіз Олег Вікторович та наш випускник - керівник екологічного гуртка Влад Белан.

Вітаємо наших країнознавців і бажаємо їм вдалої подорожі Європою.

Фоторепортаж



Презентація роботи театральної студії «Креатив»

19 лютого 2014 р. члени гуртка «Літературне краєзнавство» презентували свій міні-проект «О.С.Пушкін. Київська зима». Своєрідна віртуальна подорож літературною стежкою по слідах творів О.С. Пушкіна подарувала глядачам незабутні враження – ведучі у цікавій віршованій формі розповіли про місця Києва, які відвідав поет, прочитали його вірші, інсценізували казку «Про попа і працівника його Балду». Також театральна студія «Креатив» представила інсценізацію байок «Ворона і Лисиця» та «Соловей».

Готуючись до подібних заходів, школярі вчаться передавати характер персонажа за допомогою міміки, жестів, постави, голосу. Це і досвід виступу перед великою аудиторією і вміння імпровізувати. Такі заходи поглиблюють інтерес учнів до літератури та бажання пізнати багато нового та цікавого.

В.Сухомлинський писав: «Для того, щоб людина могла сприймати красу, вона повинна сама навчитися її творити». Участь дитини у діяльності гуртка – запорука того, що вона вчитиметься відчувати, сприймати красу, творитиме її, а згодом, удосконалюватиме себе за законами прекрасного.

Керівник гуртка «Літературне краєзнавство» та студії «Креатив» С.І.Крутофіст.

Фоторепортаж



Краєзнавці виходять на фінішну пряму

В кінці січня та на початку лютого відбулися чергові другий та третій етапи краєзнавчої гри “Країнознавець. Чеська Республіка”. Наші учні добре підготувались до цих випробувань. Їх виступи були присвячені видатним особистостям країни, де учні підготували презентацію про Вікентію Хвойко. Також команди виконували завдання на знання архітектури, музики, живопису, науки та спорту Чехії.

За підсумками цих етапів команда гімназії зайняла перше та третє місця з тринадцяти команд району.

Залишився останній етап, який пройде в кінці лютого. Сподіваємось на перемогу за підсумками всіх етапів. Тренери нашої команди – Сіз О.В. та Морозова О.С.

Фоторепортаж



День вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів

25 років тому назад, 15 лютого 1989 року, остання колона радянських військ була виведена з Афганістану.

В Україні цей день офіційно відзначається як «День вшанування учасників бойових дій на території інших держав».

Захищати революцію від Радянського Союзу були направлені понад 150 тисяч українців. Більше трьох тисяч з них загинули під час цієї війни, сім тисяч повернулися в Україну інвалідами, близько 2 тисяч вважаються полоненими і без вісті зниклими.

Воїни-інтернаціоналісти, що прийшли до учнів нашої гімназії, насправді виглядали героями – міцними, сильними, але сумними. Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.

В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій.

Фоторепортаж



Чергова перемога інтелектуалів!

5 лютого 2014 року наша команда інтелектуалів традиційно взяла участь у Грі для школярів м.Києва "Інтелект-турнір". Гімназія єдина представляла Оболонський район у Київському палаці дітей та юнацтва.
За вихід у фінал змагались 15 команд різних районів міста. Як завжди, організатори турніру прій Іванович подарував шкільній бібліотеці свою книгу "Моє життя - фехтування" та фото з чемпіоном

Фоторепортаж



Весела подорож до країни знань

17 вересня 2013 p. в гімназії пройшов традиційний захід для учнів початкової школи – «Подорож до країни знань»

Цю яскраву, змістовну та надзвичайно цікаву подорож підготували лідери парламенту «Сузір’я» разом з вихованцями гуртка «Рухливі ігри» (керівник Морозова О.С.) та вчителями початкової школи.

На маленьких учасників свята чекали захоплюючи конкурси, вікторини та ребуси на станції «Загадкова», бадьорі дитячі пісні – на станції «Веселі нотки», командні ігри - на станції «Ігрова», активні ігри з м’ячами, обручами та кеглями – на станціях «Ігрова» та «Спортивна». Також діти за лічені хвилини навчилися складати прості поробки з паперу.

А ще на станції «Світлофорик» веселий та бадьорий Світлофор навчив учнів простим правилам дорожнього руху. Зеленого світла, вам, діти!

Фоторепортаж



Конференція учнівського самоврядування

В середині вересня шкільний парламент «Сузір’я» провів установчу конференцію учнівського самоврядування. На конференції був затверджений Статут та план роботи парламенту на 1 семестр 2013-2014 н.р.

Також на конференції розглядалися пропозиції від керівників Міністерств щодо організації та проведення Конгресу творчих сил. Старости класів поділилися планами, проблемами, розповіли про досягнення.

Фоторепортаж



Збір макулатури

Щороку офісні працівники по всьому світу витрачають до 115 млрд сторінок паперу. Це декілька міських парків. Давно відомо, що тонна паперу, виготовлена з макулатури, зберігає 10 дорослих дерев і 20 000 літрів води. Свій внесок у збереження зелених легень роблять і нові технології. Паперові листи поступово заміняються електронною поштою, газети витісняє Інтернет, а друковані книги - покетбуки.

Учні нашої гімназії також за збереження парків та лісів . Майже всі учні зробили свій внесок, збираючи і передаючи макулатуру на переробку.

Вітаємо переможців збору макулатури:
І місце - 10-А клас 678 кг.(кл.керівник Ферульова М.С.)
ІІ місце - 6-В клас 526 кг.( кл.керівник Боримська Т.А)
ІІІ місце - 8-В клас 400 кг.(кл.керівник ДергалюкН.М.)
6-А клас 390 кг.(кл.керівник Пушкарь Т.С.)

Дякуємо всім класам за участь. Молодці!

Фоторепортаж



Щиро вітаємо з Днем знань!

Щиро вітаємо з Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності.

Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Бажаємо усім учням гімназії №143 на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконані, ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті, а сприятимуть цьому - високі стандарти української освіти, рівні можливості в її здобутті для кожної дитини.

Найщиріші слова подяки - вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Їх мудрість і великодушність залишається з вихованцями на все життя.

Зі святом, дорогі друзі! Щасти Вам!

Фоторепортаж




Запрошуємо на
Свято "Першого дзвоника" !

Запрошуємо учнів, батьків та друзів на Свято «Першого дзвоника» гімназії № 143, яке відбудеться 1 вересня 2013 року (неділя) для всіх учнів гімназії з 1 по 11 класи.

Початок о 09.00. Форма одягу для учнів - святкова, згідно положення про шкільну форму.

Розміщення:
учні та вчителі – внутрішній двір;
батьки – 1-3 поверхи гімназії.

Адмiнiстрацiя




У В А Г А!
Б А Т Ь К І В С Ь К І    З Б О Р И

Батьківські збори відбудуться 28 серпня 2013 р:
для батьків 1-х класів - о 18.00 по класах (списки учнів будут розміщенні перед зборами)
для батьків 5-х класів - о 19.00 в актовій залі.

Шановні батьки, готуючись до наступного 2013-2014 навчального року, просимо звернути увагу на вимоги щодо шкільної форми для учнів нашої гімназії

Адміністрація



До уваги батьків!

Згідно спільного наказу ГУОН та МОЗ №518/674 від 20.07.2009 "Про медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах" та наказу КМДА №159/277 від 2009 "Про проходження щорічних медичних профілактичних оглядів учнями загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва" нагадуємо , що Районними дитячими полікліниками розпочато профілактичний огляд педіатра та вузьких спеціалістів до початку нового 2013-2014 навчального року.

На початок нового навчального року батьки учнів мають надати відповідну форму довідки, що надається (meddovidka.doc). Довідка заповнюється з двох сторін, підтверджується печаткою лікаря (з двох сторін) та штампом медичної установи.

Адмiнiстрацiя гiмназiї




Учням гімназії!

Шановні учні, до вашої уваги пропонується список літератури для читання на період літніх канікул зі світової літератури.

Учням 5-х класів
  1. Індійська народна казка «Фарбований шакал».
  2. Японські народні казки «Іссумбосі, або Хлопчик-Мізинчик», «Момотаро, або Хлопчик-Персик»
  3. Китайська народна казка «Пензлик Маляна».
  4. Арабська народна казка «Сіндбад-Мореплавець» (третя подорож).
  5. Брати Я. і В. Грімм. «Пані Метелиця», «Бременські музиканти»
  6. О. С. Пушкін Вступ по поеми «Руслан і Людмила». «Казка про рибака та рибку», «Казка про мертву царівну і сімох богатирів»
  7. Г. К. Андерсен «Соловей», «Непохитний олов’яний солдатик», «Дикі лебеді»
  8. О. Уайльд «Хлопчик-зірка».
  9. Ернест Сетон-Томпсон «Снап», «Лобо», «Доміно»
  10. Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра».
  11. Елеонор Портер «Поліанна».
  12. Льюїс Керролл «Аліса в Країні Див».
  13. М. Цвєтаєва «Книги в червоній палітурці».
  14. Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика».
  15. Туве Янсон «Комета прилітає», «Капелюх чарівника», «Зима-чарівниця»
  16. Пауль Маар «Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу
Учням 6-х класів
  1. Билини про Іллю Муромця
  2. Балади про Робін Гуда
  3. Вальтер Скот "Айвенго"
  4. М.Гоголь "Вечори на хуторі біля Диканьки", "Тарас Бульба"
  5. Дж.Світ "Мандри Гулівера"
  6. Артур Конан Доль "Собака Баскервілів"
  7. О.Грін "Пурпурові вітрила"
  8. О.Генрі "Останній листок"
Учням 7-х класів
  1. Вальтер Скотт "Айвенго"
  2. Микола Гоголь "Тарас Бульба"
  3. Джонатан Свіфт "Мандри Гуллівера" (частина 1. "Подорож до Ліліпутії")
  4. Артур Конан Дойль "Собака Баскервілів"
  5. О Генрі "Останній листок", "Дари волхвів", "Пурпуровасукня"
  6. Джеймс Олдрідж "Останній дюйм"
  7. Михайло Шолохов "Доля людини"
Учням 8-х класів
  1. Гомер "Іліада", "Одіссея"
  2. Міфи Давньої Греції
  3. Вергілій "Енеїда"
  4. Овідій "Метаморфози"
  5. Данте "Божественна комедія"
  6. Мігельде Сервантес Сааведра "Дон Кіхот" (1 частина)
  7. Олександр Пушкін "Повісті Бєлкіна", "Капітанська донька"
  8. Вільям Шекспір "Гамлет", "Ромео і Джульетта"
  9. Французький героїчний епос. "Пісня про Роланда"

Учням 9-х класів
  1. Мольєр “Міщанин-шляхтич”
  2. Фонвізін "Недоросль"
  3. Ґете “Фауст” (І частина), останній монолог Фауста (ІІ частина)
  4. Гофман “Крихітка Цахес на прізвисько Ціннобер”
  5. Гюго "Собор Паризької Богоматері"
  6. О. Пушкін “Євгеній Онєгін”,
  7. М. Лeрмонтов “Герой нашого часу”
  8. Микoла Гоголь "Ревізор", “Шинель”
    Для себе можеш почитати:
  9. В.Г. Распутін "Уроки французької"
  10. Е. Сігал "Історія одного кохання"
  11. С.Лем "Соляріс"
  12. Дж. Апдайк "Завтра, завтра, завтра"
  13. Дж. Оруелл "Ферма тварин"
  14. Л. Сашар "Ями"
  15. У. Старк "Диваки і зануди"
  16. П.Коєльо "Різдвяна казка"
  17. В. і М. Воробей "Будь собою", "Дар Нептуна", "Дефілє по подіуму"
Учням 10-х класів
  1. Стендаль «Червоне и чорне»
  2. Оноре де Бальзак «Гобсек»
  3. Ч. Діккенс «Пригоди Олівера Твіста»
  4. Ф. Достоєвський «Злочин і кара»
  5. Л. Толстой «Анна Кареніна»
  6. Є. Золя «Кар'єра Ругонів»
  7. О. Уайльд «Портрет Доріана Грея»
Учням 11-х класів
  1. Генрік Ібсен "Ляльковий дім"
  2. Франц Кафка "Перевтілення"
  3. Джеймс Джойс "Джакомо Джойс"
  4. Михайло Булгаков "Майстер і Маргарита"
  5. Альбер Kамю "Чума"
  6. Ернест Хкмінгуей "Старий і море"
  7. Кавабата Ясунарі "Тисяча журавлів"
  8. Габріель Гарсіа Маркес "Сто років самотності"
  9. Милорад Павич "Дамаскин"
  10. Патрік Зюскінд "Запахи, або Історія одного вбивці"


Українська література, 9 клас
  1. І. Котляревський поєма "Енеїда", "Наталка Полтавка"
  2. Г. Квітка-Основ'яненко "Маруся", "Конотопська відьма"
  3. Т. Шевченко "Гайдамаки", "Катерина", "Наймичка", "Марія"
  4. П. Куліш "Чорна рада"
  5. І. Багряний "Тигролови"


Архів:
Подiї гiмназiї, 2012-2013 н.р.
Подiї гiмназiї, 2011-2012 н.р.
Подiї гiмназiї, 2010-2011 н.р.
Подiї гiмназiї, 2009-2010 н.р.


| Головна сторiнка: Подiї гiмназiї, 2013-2014 н.р. | Адмiнiстрацiя| Педагогiчний колектив | Символи гімназії |
| Самоврядування | Мiжнародна дiяльнiсть | Нашi досягнення | Вчителям | Для учнiв | Для батькiв |
| Вступ до гiмназiї | Позакласна та виховна робота | Галерея | Адреса гiмназiї | Мапа сайту|